ADEMWERK

MEER RUST, RUIMTE & ENERGIE MET DE JUISTE ADEMHALING

Sta jij weleens stil bij jouw eigen ademhaling? En zeg je ook weleens ‘dankjewel’ tegen je ademhaling?

Zodra je als baby wordt geboren is ademen het eerste wat je doet. Vanaf dat moment is jouw ademhaling dagelijks aanwezig. We beschouwen dit dan al snel als ‘gewoon’. En dit terwijl ademhalen het àllerbelangrijkste is wat je dagelijks doet.

Vaak zitten er blokkades in de ademhaling waardoor energie niet vrij kan stromen. Met ademcoaching kijken we samen naar jouw adempatroon en gaan we met oefeningen aan de slag om jouw adem weer vrij te laten stromen.

 

Elke dag ademen

Wist je dat je met dagelijkse ademoefeningen veel meer rust in je lichaam kunt ervaren? Ga aan de slag met praktische oefeningen voor elke dag! 

Dans je vrij!

Helemaal vrij bewegen en dansen ondersteund door het ritme van je ademhaling. Het hoeft niet mooi, het mag ook gek, wild of gewoon zoals jij dat wilt. Doe je mee?

                                              ADEMCOACHING              WAT IS DAT?

Hoewel je als baby wordt geboren met een natuurlijke, vloeiende ademhaling, ontstaan er als kind al snel momenten dat je adem af en toe even stilstaat; denk maar aan een spannend moment waarop je je adem inhoudt of opeens in paniek raakt waardoor je zo hoog in je borst gaat ademen dat het voelt alsof je geen lucht meer kunt krijgen. 

Daarbij leef je als gevoelig(e) kind of ouder vaker vanuit je hoofd waardoor je weinig contact hebt met je lichaam. Ademhaling zit dan meestal hoog in je lichaam (borstkas) en niet onderin je buik, het gebied van waaruit je contact kan maken met jezelf. Hierdoor kan jouw energie niet op de juiste manier door jouw lichaam stromen en kunnen lichamelijke en emotionele klachten ontstaan. Dit kost energie. Veel energie.

 Een juiste ademhaling helpt om weer in contact te komen met je lichaam. Door oefening met jouw ademhaling ontstaat opnieuw jouw natuurlijke adempatroon waardoor energetische en emotionele blokkades worden opgeruimd en jouw energie weer gaat stromen. Hierdoor ontstaat er weer balans in je lichaam, zowel emotioneel, fysiek als mentaal.

 

Op de juiste manier ademen geeft je dus letterlijk meer lucht en ruimte. Het helpt je om steviger in je lijf te komen en te voelen wie je bent zodat je echt kunt staan voor jezelf en met meer zelfvertrouwen het leven tegemoet gaat.

Bij ademcoaching kijk ik naar jouw adempatroon en gaan we samen aan de slag om jouw adem weer beter te laten stromen. Hierbij maak ik gebruik van verschillende ademtechnieken, waaronder de verbonden ademhaling, de Wim Hof ademhaling, ki-oefeningen en meer. De meeste sessie zullen gericht zijn op de verbonden ademhaling.

WAT KAN ADEMCOACHING JOU OPLEVEREN?

Rust en balans

Zelfvertrouwen, vitaliteit en energie

Loslaten van belemmerende blokkades en patronen

Verbinding met jezelf

Bevrijding van angst, fysieke spanning en stress

Inzicht in gevoelens & emoties

EEN ADEMSESSIE

HOE WERKT DAT?

In het dagelijkse leven brengen we voortdurend pauzes in onze ademhaling. Als we schrikken stoppen we zelfs even helemaal met ademen. In ademsessies werk ik voornamelijk met de techniek van de verbonden ademhaling. In deze ademsessie richten we ons een ademhaling in cirkels, zonder pauzes: een aaneengesloten in- en uitademing. Dit betekent dat we doorademen; ook als er een emotie naar boven komt. Daarbij adem je gedurende de sessies door je mond waardoor je zoveel mogelijk zuurstof inademt.

In de eerste sessie doen we een intake en kijken we naar jouw hulpvraag en jouw intentie of verlangen voor de sessie(s). Ook geef geef ik uitleg over de verbonden ademhaling, vertel ik over de 3 niveaus die je kunt ervaren bij een ademsessie (fysiek, mentaal en emotioneel), de verschillende gebieden waarin we ademhalen (borst, middenrif en buik). Daarbij vertel ik je over de mogelijke weerstand die je tijdens een sessie kunt ervaren. 

De ademsessies beginnen met lichaamsgerichte oefeningen en beweging waardoor je al meer in contact komt met je lichaam. We kijken naar jouw adempatroon en aan de hand daarvan gaan we aan de slag met jouw adem. 

Een ademsessie is een intens en mooi proces. Een ademsessie wordt daarom door mij begeleid op liefdevolle, rustige en motiverende wijze. Ook zal muziek worden gedraaid om het proces te ondersteunen. Aan het einde van de sessie is er ruimte om te ontspannen en de ervaringen van de ademsessie te bespreken. 

Indien ik kinderen in een ademsessie begeleid, blijft de ouder de eerste keer bij de sessie aanwezig. De volgende sessies is dat dat niet nodig, maar het mag wel.

Bij volwassenen duurt een sessie ongeveer 1,5 uur. Bij kinderen ongeveer 30 tot 45 minuten.

Ademcoaching bestaat gemiddeld uit 3-5 sessies. Zo kunnen we gericht met jouw adempatroon aan de slag en een blijvende verandering realiseren.

In elke volgende sessie wordt er teruggekeken naar de voorgaande sessie en kijken we opnieuw naar jouw intentie voor de sessie.

Losse sessies of herhaalsessies zijn zeker mogelijk. Ook kan ademcoaching worden geïntegreerd in een coach traject.

“Het dansen van tevoren is grappig en het ademen is fijn.”

“Ik voel me zo vrij en heb zoveel meer ruimte in mijn hoofd. Heerlijk!”

“Even helemaal een met mijn lijf. Helemaal verbonden met mezelf.”

Van hart tot hart

In verbinding met jezelf en de ander. Coaching van hart tot hart.

Energetische massage

Loslaten door zachte, liefdevolle aanraking

Ademcoaching

Tijd voor rust en balans! Weer lekker in je vel door de juiste ademhaling.

Healing

Uit je hoofd en in je lijf. Laat je energie weer stromen.

Access Bars®

Laat je bars nalopen voor meer rust en ruimte.