Energetisch werk & Healing

Reiki, klankschalen en edelstenen

Energetisch werk klinkt voor veel mensen als zweverig en vaag. Of als iets wat alleen werkt als je erin gelooft, als iets wat tussen je oren zit. Toch is dat niet helemaal waar als je je bedenkt dat ALLES energie is. Jij, ik, de bomen, de dieren, de interactie met een ander. Ook hoor je jezelf misschien wel eens zeggen dat je nergens meer ‘energie’ voor hebt. Of dat iets je veel ‘energie’ geeft. 

Met energetisch werk of een healing gaat de energie weer door je lichaam stromen. Blokkades worden opgeheven en je voelt je weer meer gegrond. Ook kunnen pijnklachten verminderen en kan je een geheel gevoel van ontspanning ervaren. Kinderen voelen zich ontspannen en hebben weer vertrouwen.

Workshop Spelen met energie & beweging

Kan jij een onzichtbare bal laten bewegen? En wist je dat je je heel sterk voelt als je je beweegt als een leeuw? Kom lekker spelen en ontdek wat je allemaal kunt doen met energie & beweging.

Workshop klankschaal en edelstenen

Wist je dat geluid trilt en dat je dit kunt voelen? En wist je dat een edelsteen jou bijvoorbeeld kan helpen om beter te slapen?  Ontdek de kracht van geluid en edelstenen in deze leuke workshop.

ENERGIE & HEALING
   WAT IS EEN HEALING?

Als gevoelig(e) kind of ouder heb je een fijngevoelig zenuwstelsel waardoor prikkels heel sterk binnen komen. Zo pik je makkelijk emoties en gevoelens van jouw omgeving op en zie en voel je vaak dingen die anderen niet lijken te merken. Aan het einde van de dag kan je dus helemaal ‘vol’ zitten van wat je allemaal (onbewust) van anderen hebt overgenomen. Hierdoor kan je je soms niet begrepen voelen of worstelen met je gevoelens en gedachten. Je zit enorm in je hoofd, denkt veel na en kan enorm piekeren. Je voelt je soms opeens extreem moe of heel down. Of je bent juist hyperactief aan het rondrennen en en springen. Je bent dan niet goed geaard en niet in contact met je eigen lichaam.

 Een healing zorgt ervoor dat jouw energie weer door je lichaam gaat stromen en dat allerlei klachten afnemen. Je krijgt er bijvoorbeeld meer energie van, maar het helpt ook om je hoofd en lichaam tot rust te laten komen.

 In mijn healing sessies pas ik voornamelijk Reiki toe. Reiki is een Japanse geneeswijze waarbij handoplegging wordt gebruikt. Je kunt reiki vertalen als ‘de kracht van de zon’ of ‘universele levensenergie’. Reiki activeert het vermogen van het lichaam om zichzelf in balans te brengen. Via mijn handen wordt de energie doorgegeven naar de plekken in jouw lichaam die deze energie het meest nodig hebben. 

Naast het toepassen van Reiki, gebruik ik tijdens mijn healing sessies soms ook edelstenen of klankschalen. Dit doe ik op gevoel. Edelstenen en het geluid van een klankschaal kunnen de effecten van reiki versterken en voor een diepere doorstroming van energie zorgen. Uiteraard kan je ook zelf vragen om een behandeling met klankschaal of edelstenen.

Wat kan een healing opleveren?   

Een healing werkt heel ontspannend.

Het helpt jou bij het oplossen van blokkades en angsten.

Je hoofd is weer leeg en je staat weer stevig op de grond.

Meestal ervaar je na de healing direct een gevoel van rust en voel je je veel ‘lichter’ dan voor de sessie.

Het kan zijn dat je na de healing erg moe bent of je leeg voelt. Ook kunnen oude emoties omhoog komen. Dit kan vervelend voelen, maar is een goed teken. Het betekent dat je oude emoties opheft en blokkades verwijdert. Soms is het fijn om dan een tijdje later opnieuw langs te komen voor een healing.

Bovendien kan je leren om jezelf energetisch te beschermen. Dit houdt in dat je leert om sferen, stemmingen en wel waar te nemen, maar niet OVER te nemen.

Een Healing Sessie

Hoe werkt dat?

Tijdens een healing zorg ik altijd voor een fijne en rustige sfeer, waardoor je je makkelijk kunt ontspannen. Allereerst stem ik me af op hogere frequenties en voel ik precies wat er op dat moment nodig is. Vervolgens geef ik energie door via mijn handen door mijn handen op bepaalde posities op jouw lichaam te leggen. Dit gaat door de kleding heen, dus je mag je kleding gewoon aanhouden. Indien je aanraking op sommige plekken niet fijn vindt, kan ik de energie ook doorgeven door mijn handen iets boven jouw lichaam te houden. 

 Als ik voel dat het nodig is, kan het zijn dat ik mijn handen een tijdje ergens op jouw jouw lichaam leg. Je kunt tintelingen of emoties ervaren of het heel warm of heel koud krijgen. Ook kan je beelden of kleuren zien of inzichten ontvangen. Het kan ook zijn dat je niks voelt of ervaart, maar gewoon lekker ontspannen bent.

Naarmate je meerdere energetische healingsessies hebt gevolgd, ontdek je dat je meer contact hebt met je gevoel en intuïtie. Je zit weer in je lichaam en kunt weer makkelijker terug naar je lichaam als je even teveel in je hoofd zit. Bij volwassenen vindt de behandeling plaats op een behandeltafel. Een kind kan, afhankelijk van de leeftijd van je kind,  op een behandeltafel of bij de ouder op schoot worden behandeld. 

Doordat het lichaam van kinderen nog niet zo groot is, zal de healingenergie sneller worden opgenomen dan bij volwassenen. Om deze reden, duurt een behandeling bij kinderen dan ook korter dan bij volwassenen.

 

 

 

 

 

Gemiddeld duurt een behandeling bij kinderen ongeveer 30-45 minuten. Bij volwassen duurt de behandeling een uur.

Soms is 1 sessie voldoende, maar het kan zijn dat het fijn is om op regelmatige basis terug te komen voor een nieuwe healing. Dit voel je zelf in principe aan.

Een energetische healing kan onderdeel zijn van een coachtraject.

Healing is zeker van toegevoegde waarde, maar vervangt nooit een medische of psychologische behandeling.

“De klankschaal was zo fijn. Ik viel bijna in slaap

“Wow, wat was ik hier aan toe. Mijn hoofd voelt weer licht en ik voel me weer blij”

“Eerst vond ik het een beetje gek, maar daarna was het heel erg fijn.”

Van hart tot hart

In verbinding met jezelf en de ander. Coaching van hart tot hart.

Ademcoaching

Tijd voor rust en balans! Weer lekker in je vel door de juiste ademhaling.

Energie & healing

Uit je hoofd en in je lijf. Laat je energie weer stromen.

Access Bars®

Laat je bars nalopen. Ervaar meer rust en ruimte.