Dit ben ik. Sanne Marije Scheffers.

 

Sociaal, gevoelig, lief, ondernemend en soms een tikkeltje eigenwijs. Dat zijn woorden die mij in de kern omschrijven. Ik hou van gezelligheid, sport en dans graag, hou van een mooi gesprek en ontdek graag nieuwe dingen. Zo volg ik graag regelmatig nieuwe trainingen om mezelf verder te ontwikkelen. Op deze manier kan ik de kinderen en volwassenen die ik begeleid ook elke keer weer op een dieper niveau begeleiden.

Verder ben ik 40, geboren in Soest en woonachtig in Huizen. Binnen mijn praktijk werk ik als ademcoach en geef ik energetische behandelingen. Daarnaast werk in bij een Hogeschool, waar ik zowel lesgeef in Persoonlijk Leiderschap en studenten coach en begeleid in hun ontwikkeling.

Maar vooral ook belangrijk: ik ben mama van een heerlijk lief, vrolijk, gevoelig, slim en eigenwijs ventje: Pepijn! Ik ben zo ontzettend trots op hem!

Meer lezen over mij, mijn achtergrond en visie? Lees dan vooral verder!

Op reis naar mijn eigen gevoel, lichaam, hart en passie

Hoe fijn is het om zo puur, positief en nieuwsgierig te zijn als kind. En wat zou het mooi zijn als kinderen het kind in henzelf kunnen vasthouden en dat volwassenen hun innerlijke kind weer wat vaker durven toelaten. 

Als moeder word ik zelf ook elke keer weer geconfronteerd met mijn eigen innerlijke kind. De ene keer door samen met mijn zoon heel wild in de kamer te dansen en de andere keer doordat ik met mijn eigen kinderlijke boosheid wordt geconfronteerd omdat ik hem wel achter het behang kan plakken. Ook dat hoort erbij. 

Als energieke, ambitieuze, ietwat extraverte maar vooral ook hoogsensitieve moeder is het soms ook voor mij een uitdaging om in contact te blijven met mijn gevoel en vanuit puurheid te kunnen blijven leven en reageren. Mijn hoofd neemt het vaak over. En dat niet alleen; als ik zelf overprikkeld ben, reageer ik ook niet altijd even goed op mijn kleine vent.

Gelukkig heb ik inmiddels veel manieren gevonden om in contact met mijn lichaam te blijven. Zo ben ik fanatiek met boksen en hardlopen, kom ik helemaal in mijn lichaam als ik dans, klim ik af en toe in een boom en teken, schrijf en mediteer ik om mijn gedachten te ordenen. Ook onderga ik soms een energetische healing of doe ik een ademsessie. Klinkt wat druk misschien, maar het is mijn manier om rust te vinden in een wereld die continue verandert en veel prikkels met zich meebrengt. En het fijne is, het heeft ook gelijk een positieve invloed op Pepijn. Ik blij; hij blij!

Ik gun ieder klein en groot mens om ook (weer) in contact te zijn met zijn of haar lichaam en daardoor meer rust te ervaren. Alleen dan kan je gaan staan voor wie je bent en wat je kan. En alleen zo kan je volledige unieke talent tot uiting komen. Het is dan ook mijn wens om zoveel mogelijk kinderen en ouders te begeleiden in dit mooie proces.  

                                               Liefs, Sanne

 

 

 

 

 

 

         PUUR & POSITIEF

Ken je ze, van die mensen die altijd positief in het leven staan? Soms tot het irritante aan toe? Ik kan zulke mensen vaak erg waarderen en krijg er energie van. Misschien komt dat ook omdat ik er zelf een handje van heb om alles van de positieve kant te bekijken. En dat snapt niet iedereen. Zo krijg ik weleens te horen: ‘het leven ìs gewoon niet altijd leuk’. Of ‘ik had gewoon een rotdag op werk’, dus hou eens op met je positieve gedoe’.

Dat snap ik. Echt!

Want ook ik heb soms dagen, weken of zelfs maanden dat ik me down, verdrietig of alleen voel. En dat voelt echt niet fijn. Maar ik geloof ook in de kracht van positieve gedachten: denk je positief, dan trek je eerder positieve gebeurtenissen aan. Dus zelfs als ik me verdrietig of down voel probeer ik aan het einde van de dag op te schrijven wat er positief was aan de dag. Of waar ik dankbaar voor ben. En ik kan je vertellen: dan voel ik me ècht weer wat beter na het schrijven. En nee, ook dat lukt me niet elke dag als ik me niet fijn voel, maar toch: alle positieve gedachten helpen. Ook al zijn ze er maar even…

Als ik dit zo schrijf kan ik je vertellen dat ik heel dankbaar ben voor wat mijn pake (‘opa’ in het Fries) me heeft meegegeven gedurende zijn leven.

Ik ken namelijk nìemand die zo positief en puur in het leven staat zoals hij dat stond. Niemand die zo oprecht geïnteresseerd is in mensen zoals mijn pake dat was. Het maakte hem niet uit of hij nou met zijn dochters of kleinkinderen in gesprek was, met de visboer op de markt of met die willekeurige voorbijganger op straat. Altijd was hij oprecht geïnteresseerd en bereid om even een praatje te maken. Ook kon hij vanuit puurheid zeggen hoe trots hij op je was en hoe blij hij was om je te zien. Best een ding voor een Friese man kan ik je vertellen.

Aan het einde van zijn leven heb ik zijn handen vastgehouden en hem beloofd zijn positieve manier van leven, puurheid en oprechte interesse in mensen voort te zetten. Een complimentje, een praatje, een blik of een gebaar: het levert zóveel op. En zie daar nu mijn kernwaarden: Puur & Positief.

Deze positieve en pure houding kom je dan ook zeker tegen in mijn manier van coachen. Als coach luister ik open en nieuwsgierig; ik erken jouw onzekerheid, verdriet, boosheid en angsten, maar zie ook vooral wat wel mooi is aan jou als persoon; naar wat er wel goed gaat en naar het grote talent dat in jou schuilt. Naar het pure en eigen mens dat voor me zit – of het nou groot of nog klein is. Op deze manier haal ik graag jouw voelen en jouw intuïtie naar boven, zodat je zèlf vanuit puurheid kunt gaan staan voor wie je bent. Zodat jij in je kracht staat en met een positieve blik de toekomst tegemoet gaat. Hoe fijn is dat?

Van hart tot hart

In verbinding met jezelf en de ander. Coaching van hart tot hart.

Energetische massage

Loslaten door zachte, liefdevolle aanraking

Ademcoaching

Tijd voor rust en balans! Weer lekker in je vel door de juiste ademhaling.

Healing

Uit je hoofd en in je lijf. Laat je energie weer stromen.

Access Bars®

Laat je bars nalopen voor meer rust en ruimte.